Tervetuloa tutustumaan uuteen Salaisen Leivontaystävän 8-kierroksen blogiin. Emona hääräilee jokaisella kierroksella mukana ollut ja sitä kautta ideaan hurahtanut Helmi.fi. Emoilin tasan vuosi sitten samaan aikaan 4-kierroksen ja nyt kun taas avautui mahdollisuus vetää rinkiä, en siitä osannut kieltäytyäkään.

Teemoja ei tällä kierroksella ole, koska aikaisemmin toteutut teemat (väri, suklaa/joulu, koristelu, muffinssit, makeiset, pikkuleivät, kakut, mansikka ja piirakat/tortut) ovat jo käyneet läpi aika hyvin leivontaan liittyviä aihepiirejä. Tarkoituksena ei ole kuitenkaan rajoittaa pakettien sisältöä ja jokaisen omaa luovuutta! Nyt paketteihin voi laittaa tarvikkeita oman mielen ja parin toiveiden mukaan. Myöskään leivontapakkoa ei tällä kierroksella ole.

Uutta tällä kierroksella on se, että kyselykaavaketta tullaan laajentamaan ja osallistujien tulee täyttää jokainen kohta kaavakkeesta mahdollisimman laajasti. Tyhjiä/vajaita kaavakkeita ei siis Emolle voi lähettää. Tämä takaa myös blogittomien pareille paremmat lähtökohdat miellyttää juuri sitä omaa paria. Kysymykset ovat ja tulevat jotkossakin olemaan hyvin helppoja, joten jokainen varmasti pystyy niihin vastailemaan laajemmin kuin muutamalla sanalla.

Lisäksi jokaisen pitää kerran ringin aikana lähettää omalle parille jotain itsetehtyä. Se voi olla marispaanikoriste, kortti, Koristeltu vihko ruoka/leivontaohjeineen, koriste-esine, keittiöliina tai vaikka patalaput. Tämä toteutetaan jokaisen omien taitojen ja kykyjen mukaan -Sen olisi kuitenkin jollain tavalla hyvä liittyä leivontaan. Jokainen varmasti osaa ainakin kortin parilleen tehdä, mutta toivottavaa olisi, että se silti olisi jotain "haastavampaa" ja ajatuksella tehtyä. Itse tehty lisä lähetetään parille siis kerran, tämän kolmen kuukauden aikana. Jokainen saa itse päättää lähettääkö sen ensimmäisessä, toisessa, vai vasta viimeisessä paketissa.

Voit tutustua ringin sääntöihin tarkemmin täällä (Huomaa kohta 14). Itse rinki alkaa virallisesti elokuun 1.päivä 2009.

Hyvää loppukesää ja jännittäviä leivontahetkiä toivottelee Helmi.fi